Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

06 decembra 2017

RECENZIA: BIO sprchový gél Winter Moment SANTE

bioekologika

Každý rok v predvianočnom období, ktoré pre nás začína asi o niečo skôr, než pre iných, pátrame po nejakej kozmetike s obsahom vanilky - teda nielen, aby v zložení bola, ale hlavne, aby ju bolo cítiť :)) A tentokrát sa nám podarilo uchmatnúť si limitkový sprchový gél Winter Moment od SANTE, ktorý názvom jasne naznačuje, v ktorom ročnom období sa jeho vlastnosti prejavia najlepšie. On totiž vôbec nie je sprcháč na rýchlu rannú sprchu a osvieženie. Toto je pán sprchový gél, ktorý vás prenesie do krajiny vianočných snov, kde vám noštek najprv pošteklí sladká vôňa vanilky a za ňou sa celkom nenápadne rozvinie mandľová aróma ako z čerstvého, talianskeho, čajového pečiva. 
Ak vás predvianočná atmosféra neberie za srdce tak ako nás, nezúfajte, tento sprchový gél môžu pokojne používať všetci, ktorým neprekáža trochu sladšia aróma akoby vanilkového termixu. 
Vôňa je však len prvá vlastnosť, ktorá je na tomto sprcháčiku úžasná :) k tým ďalším sa dostaneme pekne postupne. SANTE je v podstate producent obrovského množstva bio rodinnej kozmetiky a tak ani tento limitovaný zimný produkt nezaostáva za očakávaniami. Je vhodný pre každého, bez ohľadu na vek a za viac ako priaznivú cenu. V podstate na sprchové gély máme jasnú požiadavku, a to aby nevysušovali pokožku. Ostatné vlastnosti ako vôňa, konzistencia či penivosť sú veľmi variabilné a vieme sa im ľahko prispôsobiť :) 


Sprchový gél Winter Moment v zložení obsahuje cukrové tenzidy, šťavu z aloe vera, extrakt z vanilky, ale aj mandľový olej alebo vitamín E. Je to taký klasický prototyp zloženia bio a prírodného sprchového gélu, ktorý je bez umelých farbív, parfémov, konzervantov a pod., ale zato obsahuje väčšinou nejaký hydratačný olej alebo viacero olejov a potom 1 – 2 zložky, ktoré sú pre daný typ najcharakteristickejšie. V tomto prípade ide o extrakt z vanilky (Vanilla Planfolia Fruit Extract). Možno viete, že vanilka je vlastne exotická orchidea, ktorá ako jediná z početného rodu produkuje jedlé plody. O tom, že je to skutočne vzácnosť, svedčí i fakt, že kvitne iba niekoľko hodín v jediný deň v roku a vtedy je potrebné opeliť jej kvety, aby sme sa potom mohli vytešovať z jej plodov. Plody – teda struky, dozrievajú až 9 mesiacov. Až po ich vysušení sa môžu spracovávať a skončia v potravinách alebo v kozmetike. 

Táto vzácnosť je však výnimočná aj pre krásnu pokožku a vlasy. Vanilka obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré chránia pred environmentálnym stresom, predčasným starnutím, vznikom vrások a tzv. stareckých škvŕn, a aj vitamíny skupiny B, ktoré sú potrebné pre správne fungovanie pokožky. Dokáže potlačiť zápaly na pokožke, a preto je skvelá aj pri liečbe akné. Keď sme si toto všetko naštudovali o vanilke, až sme nechápali, že taká obyčajná vec ako sprchový gél s vanilkou, má až toľko pozitívnych vlastností. V každom prípade, tento konkrétny funguje perfektne – pení primerane, je priehľadný, gélovito – tekutý, nie veľmi riedky, ale ani hustý, vonia úžasne (už aj cez zavretý obal) a pokožka vôbec nie je suchá, napnutá alebo podráždená. Dokonca by sme si trúfli povedať, že vďaka mandľovému oleju je pokožka zjemnená, celkom dobre vyživená a ošetrená. Nedeje sa však žiaden zázrak, ak máte suchú pokožku, bez telového mlieka alebo krému to nepôjde, ale sprchový gél neobsahuje žiaden alkohol, takže nadbytočné vysušovanie nehrozí. 


Obal je plastový s otváracím vrchnákom, na ktorý trošku treba dávať pozor, aby sa zbytočne nezlomil, ale inak je funkčný a vhodný pre denné použitie, ako inak :) Limitkový kúsok sprchovacieho gélu Winter Moment150 ml, stojí iba neskutočné 3,00 € a je certifikovaný NaTrue, VEGAN. Jednoducho je ideálny najmä v chladnom počasí, dokáže navodiť skutočne vianočnú – sviatočnú atmosféru, a ako sme písali na začiatku, je stvorený pre pôžitkársky zážitok, nie žiadnu rýchlu sprchu. Ešte keby k nemu do partie vyrobili aj telové mlieko alebo krém na ruky alebo hocičo iné :)) bolo by to priam dokonalé. 

Ako je to u vás s používaním vanilkovej kozmetiky? Máte radi jej vôňu, alebo sa jej radšej vyhýbate? 

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates