Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

26 septembra 2017

RECENZIA: bio telová kozmetika Bambus a Oliva NEOBIO

bioekologika

Keď sme s Veve s príchodom prvých letných dní oprášili naše bicykle a vydali sa zdolávať kilometre cestou necestou, opäť ako mnohokrát predtým sme začali rozoberať prírodné deodoranty a ich účinky. Popravde, pred našimi začiatkami s bio a prírodnou kozmetikou boli deodoranty pre nás asi najväčším strašiakom, najmä teda to, či budú skutočne fungovať a či ich nebudeme musieť používať asi tak 5-krát za deň a nebudeme mať zničené oblečenie od olejnatých fľakov vďaka ich zloženiu. A viete, čo sa stalo? 
Prírodné deodoranty sme vyskúšali snáď ako prvé výrobky z prírodných radov kozmetiky. A síce sme už vyskúšali také, ktoré nám až tak nevyhovovali, rovnako sme našli také, ktoré by sme odporúčali bez mihnutia oka a kupujeme si ich opakovane. 
Pri značke Neobio išlo o prvé zoznámenie sa so sprejom aj roll-on guľôčkou, a rovno sme si k nim prihodili aj šampón a sprcháč 2 v 1, a teraz po intenzívnom letnom období už máme zážitkov a skúseností viac než dosť. Veve otestovala roll-on, ja zasa sprej a obe na striedačku sme vyskúšali ten 2 v 1. 

Veľmi sme sa tešili na túto kombináciu OLIVA a BAMBUS. Máme rady sviežejšie a nie veľmi výrazné vône a najmä v lete nám tie “ťažké“ spôsobujú bolesť hlavy až závraty, takže u nás platí – s vôňami opatrne! Táto kombinácia nás teda určite nesklamala a v žiadnom smere nám ani neprekážala. Skutočne jemná, ale osviežujúca a vhodná aj pre muža, takže na cestovanie ako stvorená, využijete obaja :) a ušetríte nejaké miestečko na oblečenie a tak.  Dalo by sa povedať, že viac na prvý dojem cítiť olivový olej, respektíve olivy ako také, čo vyznieva veľmi ľahko a letne, ale v pohode sa dajú  samozrejme používať po celý rok. Bambus identifikujete na vôňu asi len ťažko, ale v zložení svoju úlohu rozhodne má, pretože pôsobí protizápalovo a dokáže zjemniť pokožku, dokonca mierne detoxikuje a odstraňuje nečistoty z pokožky aj vlasov či čiastočne ich chráni pred UV žiarením. 

NEOBIO Šampón a sprchový gél 2 v 1 je skvelá vec najmä na cesty alebo na rannú sprchu, keď nie je veľa času nazvyš a jedným ťahom poriešite očistu vlasov aj pokožky. Nie je ani výrazne hustý, ani tekutý, dobre a rýchlo pení, ľahko sa rozotiera a necháva len veľmi jemnučkú arómu. Trošku si musíme dávať pozor na vrchnáčik, lebo pri nešikovnosti by sme ho mohli utrhnúť alebo ulomiť, ale inak dobre drží aj sa dobre zatvára. To je skôr naše bezpečnostné opatrenie k nemu :) To, že ako sprcháč je fajn, je viac-menej jasné, žiadne nepríjemné reakcie na pokožke či vysušovanie, ale to ako bude pôsobiť na vlasy, bolo aj pre nás záhadou. Ale rozlúskli sme ju :) a hneď aj na rôznych typoch vlasov. Takže, suchšie vlasy ho znášajú síce v pohode, ale nie dlhodobo, predsa len po čase im chýbalo nejaké viac olejnaté a ošetrujúce zloženie. Normálne vlasy bez výrazných problémov ho zvládnu aj dlhodobejšie a bez akýchkoľvek námietok - vlasy ostali jemné, vzdušné, dokonca nebol problém ani s ich rozčesávaním. Výsledok teda je, že úplne denno-denný šampón na niekoľko mesiacov používania to nie je, ale veď na to ani nie je určený. A vlastne aj pochybujeme, že by ste si už nikdy iný šampón či sprcháč nekúpili :) Príležitostne je to skvelá vec, ktorá sa zíde na dovolenke aj celej rodine. 
Šampón a sprchový gél 2v1 má 200 ml, je VEGAN, NaTrue certifikovaný a tiež je gluten-free a lactose-free. 

NEOBIO 24h deo roll-on je síce podľa názvu 24h, ale celý deň nevydrží. Jednak tieto čísla sú trošku mätúce, veď za tých 24h sa niekedy osprchujeme možno aj dvakrát a ten efekt z deodorantu predsa nemôže ostať nezmenený, keď už sme ho z pokožky umývali. Chápeme, že časť z neho prenikne do kože, ale proste tie čísla na takýchto produktoch sú podľa nás úplne zbytočné. Ale čo tam po čísle, dôležité je ako funguje. Okrem extraktov z bambusu a olív obsahuje aj šalviu, ktorá je známa aj pre svoje anti-potivé účinky, takže tu má významné miesto v zložení. A celkom dobre funguje, pretože aj v najhorúcejších letných dňoch stačili 2 aplikácie deodorantu a nekonal sa žiaden boj zo zápachom, ale dokonca ani s nadmernými mapami od potu na oblečení. Úplne postačila jedna aplikácia večer po sprche a potom zase jedna väčšinou popoludní. Ak však bojujete s nadmerným potením, asi to nebude úplne ideálne, tento je skôr vhodnejší pre menej fyzicky náročné aktivity, pri športe a podobne by to pravdepodobne chcelo nejakú silnejšiu prírodnú zbraň proti zápachu :) Čo sa týka obalu je plastový s klasickou otáčavou guľôčkou, dobre sa používa, nepreteká, ale ani nezaschýna, skôr až ku koncu, keď už bol objem značne zmenšený. Neobsahuje žiadne hliníkové soli a vďaka skutočne jemnej vôni sa nebije s parfémom. 
24h deo roll-on má 50 ml, je VEGAN, NaTrue certifikovaný a tiež je gluten-free a lactose-free.


NEOBIO 24h deodorant sprej by sa dal nazvať zlatým klincom programu. Tiež je bez hliníkových solí, ale zato s bambusom, olivami a šalviou rovnako ako jeho roll-on brat. A osvedčil sa aj pri športe či práci na záhrade, ale aj v letných dňoch, kedy aj otáčavý pohyb krkom zo strany na stranu nahodí na vašu tvár niekoľko kvapiek potu už len preto, že ste chceli otočiť hlavou :) Takže s ním bola spokojnosť o kúsok väčšia. Je v ľahkej plastovej fľaške a okrem vrchného zeleného vrchnáka ukrýva aj menší priehľadný, ktorý ochráni sprej dvakrát, čo najviac oceníte, pri jeho prenášaní, pretože v kabelke alebo taške by sa mohol ten zelený vrchnák zlomiť a takto ho ochráni ešte ten menší. Väčšinou postačila aplikácia len jedenkrát za deň, ale keďže sa bez obmedzení dá prenášať, nie je problém ho aplikovať ani v práci či v škole, ak je treba. Príjemne, sviežo vonia, ale vôňa pomerne rýchlo vyprchá, takže sa dá tiež používať i s parfémom a rovnako ako aj roll-on ani sprej nerobí fľaky na oblečení a nerobí neplechu ani na čerstvo oholenú či depilovanú pokožku. 
24h deo-sprej má 100 ml, je VEGAN, NaTrue certifikovaný a tiež je gluten-free a lactose-free.

Všetky tri výrobky Neobio sú veľmi priaznivé cenou a rovnako aj svojimi účinkami a budete s nimi kamaráti aj ak trpíte gluténovou alebo laktózovou intoleranciou. A podľa nášho názoru a skúseností určite stoja za vyskúšanie. Mali ste už niečo od tejto značky? Nás ešte láka čo-to z ich pleťovky a niečo nám hovorí, že to nezostane len pri lákaní...

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates