Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

23 septembra 2017

Ako pripraviť pleť na jeseň

bioekologika

V jeseni, a v podstate s každým ročným obdobím, prichádza aj v našich kúpeľniach čas na zmenu kozmetickej výbavy a nielen preto, že to tak chceme, ale hlavne preto, že naša pleť má v súvislosti s týmito zmenami aj iné nároky. Klesajúce teploty, vlhkosť vzduchu a sychravé počasie predstavujú pre pleť istú záťaž, pred ktorou sa potrebuje chrániť a naviac v jeseni väčšinou potrebuje napraviť to, čo sme v lete zanedbali :) A aj preto sme vybrali zopár produktov, ktoré pleť očistia, odlíčia, detoxikujú a nakoniec aj hydratujú či ochránia a skvele sa hodia práve na toto prichádzajúce jesenné obdobie, tak aby pleti nič nechýbalo. Niektoré z nich sme už mali možnosť pred časom vyskúšať a na tie, ktoré svoju šancu ešte len dostanú, sa už teraz veľmi tešíme.  Ako teda začať? 

Lavera Čistiace pleťové mlieko 2 v 1

Veľmi jemné pleťové mlieko zvládne očistiť pleť aj odstrániť make-up, dokonca je vhodné aj pre krehkú oblasť okolo očí. Takisto je vhodné pre všetky typy pleti, aj pre tú citlivú. Obsahuje viaceré organické oleje - sójový, jojobový, mandľový, bambucké maslo, extrakt z nechtíka, ružovú a hamamelovú vodu, ale aj vitamín E a lecitín. Pleť je tak po jeho použití nielen odlíčená, ale aj ošetrená a hydratovaná. Takže to je perfektný začiatok starostlivosti o pleť v jeseni, najmä ak pozorujete, že vás pleťové vody až príliš vysušujú a potrebujete zmenu. 

TVOJa Pleťová maska na bledú a unavenú pleť

Je prášková a vhodná na pleť, ktorá potrebuje povzbudiť a vyživiť. Pripravuje sa jednoducho zmiešaním s čistou vodou alebo hydrolátom či dokonca s jogurtom alebo šťavou z aloe vera. Vďaka bielemu ílu perfektne detoxikuje, ale jemne vyčistí pokožku, sušené kozie mlieko dodá jemnosť a hebkosť a med zasa upokojí podráždenie a pôsobí protizápalovo. Špecialitou v zložení, ktorú až tak často v kozmetike nevidíme, je mangový prášok s vitamínmi skupiny A a C a betakaroténom. Táto maska dokončí čistenie a ešte aj dodá energiu pleti a 1-krát za týždeň to bude ideálna procedúra pre pleť so známkami únavy. 

Navia Jemný šípkový peeling

Očistí, premasíruje a prekrví pleť, zbaví ju odumretej kože a šupiniek a dokáže vyčistiť kožné póry. Krásne pleť zjemní a rozžiari a vlastne ju pripraví na ďalšie ošetrenie, vďaka čomu lepšie prijme účinné látky. Obsahuje samé dobré veci, ktoré sa postarajú o čistotu a hydratáciu, a to marocký íl, olej z lieskových orieškov, konopný olej, šípkový prášok či nimbový prášok. Tento peeling dokonca pomáha regulovať tvorbu kožného mazu, takže je vhodný aj pre mastnejšiu a zmiešanú pleť. 

Weleda Mandľový hydratačný krém

Jemný a hydratačný krém, ktorý možno použiť ráno aj večer a v podstate na všetky typy pleti. Nemá ťažkú konzistenciu, takže vyhovuje aj mastnejšej pleti a keďže nie je parfemovaný, pokojne ho môže používať aj tá najcitlivejšia pleť. Okrem toho, že hydratuje, dokáže pleť upokojiť a ochrániť pred vonkajšími vplyvmi, ako sú aj zmeny počasia. Jeho základom je organický mandľový olej, ale v zložení je aj slivkový olej či kyselina mliečna, všetko pre zdravú a bezproblémovú pleť. Je to skvelý a overený základ dennej starostlivosti o pleť. 

Neobio Vyživujúci pleťový olej BIO Granátové jablko a Arganový olej

Ochrana, výživa, hydratácia, harmonizácia a zjemnenie pleti s týmto olejom, respektíve zmesou olejov, sa bude v jeseni určite hodiť. Okrem extraktu z granátového jablka a arganového oleja, obsahuje aj sójový, hroznový, mandľový olej, aloe vera a vitamín E, ktoré pleť ošetria a napravia aj jej malé nedostatky. Je vhodný na denné používanie, ale večer je takou malou kvapkou luxusu pre pleť, kedy sa môže ešte účinnejšie zregenerovať a čeliť novému dňu. Vhodný pre všetky typy pleti a s úžasným, malým kvapátkom, s ktorým pôjde dávkovanie jedna radosť. 


Veríme, že sme vás inšpirovali k zmene pleťovej starostlivosti, pretože týmito zmenami jej pomôžeme sa pomaly a plynule adaptovať na chladnejšie a zimnejšie obdobie, kedy bude záťaž na ňu ešte väčšia. Ak máte nejaký zaujímavý tip na pleťovú kozmetiku, ktorú v jeseni používate, dajte nám o tom vedieť, rady si prečítame komentár a dozvieme sa niečo nové :)

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-) 

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates