Odber noviniek z bioekologiky

Prihlás svoj Email

25 augusta 2017

RECENZIA: Nežný nechtík univerzálny balzam SOAPHORIA

bioekologika

Stáva sa nám to pomerne často, že keď vyberáme kozmetiku, hľadáme v jej zložení bylinkové extrakty a bylinkovú vôňu. Na rovinu priznávame, že ich uprednostníme oveľa radšej ako sladko-ovocné cukríkové arómy, aj keď česť výnimkám, ale v prípade Nechtíkového univerzálneho balzamu „Nežný nechtík“ od značky Soaphoria predsa len zvíťazila naša dlhoročná bylinková vášeň. 
Nechtík totiž obe pestujeme a používame v domácej kozmetike takmer stále. Je to pre nás jedna z tých byliniek, ktoré poznáme od detstva na všetky kožné boľačky a neduhy, a preto podľa nás tento univerzálny balzam nájde uplatnenie v každej domácnosti, teda okrem tej vegánskej, pretože obsahuje včelí vosk :) 
A prečo v každej domácnosti? Suché miesta na pokožke, ekzém, popáleniny, menšie rany alebo zhrubnutá koža... so všetkým si pekne poradí, poďme ale pekne postupne. Každá z nás má iný typ pleti, ale obom nám tento balzam bez výhrad vyhovuje. Jasné, že na zmiešanú a mastnejšiu pleť ho asi nebudete nanášať denne ako pleťový krém, ale aj pri tomto type v pohode zvládne občasnú, lokálnu extra starostlivosť na pleti, čím pomôže zahojiť vyrážky či dodať hydratáciu vysušeným miestam. Na suchej a ekzematickej pleti si ho možno naopak dopriať takmer denne, potláča zápalové stavy a pomáha pokožke zregenerovať sa rýchlejšie. Úplne bez problémov a nepríjemnej odozvy sa balzam používa na pokožku tela. V sklenej nádobke vyzerá na pohľad tuhý, pri dotyku s rukou sa topí a pohodlne sa rozotiera. Síce chvíľku trvá, kým sa úplne vstrebe, ale vďaka obsahu olivového oleja, mandľového oleja a včelieho vosku to za to stojí. A popritom si ešte aj môžeme urobiť ľahšiu masáž :) Najlepšie sa absorbuje do vlhkej pokožky po sprche alebo kúpeli, zanechá ju pekne jemnú a ochránenú. Našťastie pokožku ani oblečenie nefarbí, ako to zvyknú niektoré nechtíkové krémy robiť. Po pár opakovaných použitiach si dokáže poradiť so suchými pätami, kolenami a lakťami, na namáhaných miestach ostane pokožka postupne jemnejšia až sa nakoniec pekne obnoví a na dotyk je mäkšia a pružnejšia. 

Našli sme však aj inú možnosť ako balzam použiť. Obe sa s obľubou „rýpeme“ v zemi pri záhradných prácach a možno aj vďaka tejto spoločnej záľube sa nám často zvyknú tvoriť drobné, ale vytrvalé zápaly v okolí nechtového lôžka a tzv. zádery, čo býva sprevádzané nepríjemnou bolesťou a tiež aj dlhším hojivým procesom. Nechtíkový balzam skracuje dobu trvania takéhoto zápalu a pomáha poškodenej pokožke vrátiť sa späť do normálu. Aj nechty po ňom vyzerajú krajšie a vyživenejšie. Na perách je síce tento nechtíkový balzam zasa až príliš mastný a je ho dosť vidieť, ale možno v prípade nočnej starostlivosti o pery by sme mu vedeli dať akú takú šancu. Rozhodne má aj iné prednosti. Atopický ekzém, začervenanie a nekonečné svrbenie nie sú príjemné pre nikoho a niekedy už akoby neexistovalo nič, čo by pokožke pomohlo. A vtedy sa môžu naplno prejaviť priaznivé účinky nechtíka, ktorý je stvorený pre zdravie pokožky. Na plochách pokožky “postihnutých“ týmto stavom nechávame balzam natretý aj 10 minút v takej hrubšej vrstve a potom ho postupne rozotrieme do stratena. Pokožka dostane hojivú a regeneračnú dávku a to sa neskôr odrazí aj na tom ako dobre sa zregeneruje. Takže na rôzne zápaly a iné kožné problémy sa univerzálny nechtíkový balzam dá pokojne používať rovnako na tvár ako aj na telo. Nuž, nie nadarmo je univerzálny :) Bez problémov ho môžu používať aj detičky či dospelí s citlivou pokožkou, pretože neobsahuje žiadne parfémy z esenciálnych olejov. 


Ak nepatríte k nadšencom nežného nechtíka, máte na výber ešte tri iné verzie univerzálneho balzamu, a to olivovník, babičkina záhrada a levanduľové pole. Všetky majú 125 ml a stoja 5,50 €. Sú v sklenej nádobke, ktorú keď vrátite do kamennej predajne alebo vybraného e-shopu dostane zľavu 0,50 € na váš ďalší nákup, čo je sympatická myšlienka smerom k prírode a ekológii :) A keďže ide o slovenskú značku prírodnej kozmetiky, jej nákupom podporíte aj slovenskú ekonomiku, čo možno znie príliš uvedomelo, ale je to fakt. 

Hoci sa takéto balenie univerzálneho balzamu nemíňa príliš rýchlo, napríklad ekzematická pokožka Veve „pohltila“ už dve takéto balenia. Obe však „nežný nechtík“ používame už nejaký čas, čo vidno aj podľa fotky jedného z nich :) a keďže už pomaličky nastáva aj jeho koniec :) v budúcnosti by sme chceli vyskúšať aj babičkinu záhradu, lebo tam vidíme ešte aj nové možnosti jeho využitia, najmä čo sa týka pomoci pri prechladnutí a kašli. 
Poznáte univerzálny balzam od Soaphorie a ktorý je váš naj?

pozdravujú vás Veve a Lulu ;-)

bioekologika / Author & Editor

Sme Veve a Lulu, dve vášnivé bylinkárky, introvertky, knihomoľky, doživotné kamošky, každoročne očarené jeseňou :-) Spája nás množstvo myšlienok, ktoré nám víria hlavou, úsilie vedieť viac o všetkom, čo nás zaujíma. Bežný moderný život sa usilujeme holisticky zdokonaľovať, tak aby bol zdravý, vyvážený a zmysluplný. A hoci život nikdy nie je dosť dokonalý, obe (možno jemne naivne) stále veríme, že ak sa trošku pousilujeme, môžeme sa cítiť dosť dobre a komfortne a vďaka tomu dosiahnuť možno aj splnenie najtajnejších snov. Nie sme vedkyne, ktoré chcú ohurovať a možno aj nudiť odbornými faktami, ale sme obyčajné baby, ktoré zaujíma podstata vecí a nie len ich efekt. Milujeme prírodu - kvety, bylinky, zvieratá, hory, dážď, západy i východy slnka a mnoho iných darov, ktoré nám ponúka. Pretože v živote si treba vedieť vychutnať každý jeden okamih naplno.

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Copyright©2017-2024 bioekologika - All rights reserved
Blogger Templates Designed By Templateism | Distributed By Gooyaabi Templates